11 نکته برای نگهداری مایو شنا به همراه شستشوی صحیح مایو
مشکل با مایوهای شنا اغلب در انتخاب نادرست اندازه آنها شروع میشود، زیرا انتخاب سایز مناسب مهم است، از یک سو مایو نباید خیلی تنگ باشد که حرکت را محدود کند و از سوی دیگر نباید خیلی گشاد باشد که به آب کشیده شود. اما این تنها یک جنبه از مسئله است.
بسیاری از افراد، حتی شناگران حرفهای، از فواید و تکنیکهای درست شناکردن و مراقبت از مایوها غافلند. این عدم آگاهی ممکن است منجر به ناامیدی و ناخشنودی شود. اگرچه، حتی اگر مایوها به درستی انتخاب شده و استفاده شوند، اگر دستورالعملهای شستشو و مراقبتهای بهداشت فردی رعایت نشود، میتواند به عوارض جبران ناپذیری منتهی شود.
به همین دلیل، برای حفظ دوام و بهرهوری مایوها، لازم است نه تنها از اندازه و استفاده صحیح آنها اطمینان حاصل شود، بلکه نکات بهداشت فردی نیز به دقت رعایت شود. این اقدامات میتواند از انتقال باکتریها به پوست جلوگیری کرده و از عوارض آتی جلوگیری نماید، بنابراین از نظر کارشناسان، نحوه نگهداری و استفاده از مایوهای شنا تأثیر زیادی بر عملکرد و دوام آنها خواهد داشت، و این تأثیر ممکن است به نحوی باشد که با استفادهکننده متفاوت باشد.
11 نکته برای نگهداری مایو شنا
۱) لباس شنای خود را پس از هر بار استفاده با آب بدون کلر حتما بشویید. حتی اگر در آب نروید و فقط آفتاب بگیرید بازهم آن را پس از استفاده شستشو دهید.
۲) کرم های ضد آفتاب و روغن های برنزه کننده حاوی موادی هستند که به تارو پود پارچه آسیب وارد کرده و منجر به نابودی و از بین رفتن مایو می شوند. همچنین میزان SPF موجود در کرم های ضدآفتاب برای لباس شنا بسیار مضر می باشد. لوسیون های بدن هم به علت داشتن فرمولاسیون های شیمیایی در طولانی مدت موجب ایجاد لکه های زرد بر روی مایو می شوند.
3) کلر موجود در آب استخرها نیز بیشتر از نمک دریا لباس شنا را سخت و خشک کرده و در صورت شسته نشدن، الیاف مایو به تدریج پوسیده شده و رنگ آن از حالت اولیه خارج می شود. ویژگی ضد کلر بودن مایو را هنگام خرید در نظر داشته باشید. البته دقت داشته باشید وجود کلر به اندازه متناسب با حجم آب برای استخرها الزامیست چون از انتقال میکروب ها جلوگیری می کند.
4) برای شستشوی مایوهای خود اصلا از ماشین لباسشویی استفاده نکنید و بهتر از آنها را با دست شستشو دهید. زیرا شستشوی طولانی مدت و با سرعت زیاد در ماشین لباسشویی الیاف مایو را سست می کند.
5) از مواد شوینده ملایم بدون آنزیم و مخصوص پارچه های ظریف حاوی اسپندکس برای شستن لباس شنا استفاده کنید.
6) مایوی خیس را برای مدت زمان طولانی در کیف یا کیسه بسته قرار ندهید و خیلی سریع پس از رسیدن به منزل با رعایت موارد ذکر شده آن را بشویید.
7) جهت خشک کردن لباس شنا، آن را به طور مستقیم در معرض نور خورشید قرار ندهید تا به الیاف آن آسیبی وارد شود.
8) پس از شستشو با دست برای آبگیری، مایو را در خشک کن قرار ندهید زیرا گرما میزان کشش اسپندکس را کاهش می دهد. این مسئله همان دلیل مهمی است که شما نباید مایوی مورد علاقه خود را در جگوزی بپوشید.
9) جهت خشک شدن مایو آن را روی یک میله فلزی پهن نکنید زیرا بر روی مایو جا انداخته و حتی ممکن است علامت زنگ زدگی بر روی آن ایجاد کند که در این صورت به هیچ عنوان پاک نخواهد شد. بهتر است آن را به یک چوب لباسی مناسب آویزان کنید.
10) از خشک کردن مایو زیر نور مستقیم خورشید و یا حتی قرار دادن بر روی منابع حرارتی به شدت خودداری کنید و حتما آن را در هوای آزاد قرار دهید تا خشک شود.
11) زمانی که مایو به تن دارید از خوابیدن بر روی سطوح خشن مانند سکوهای کنار استخر یا صندلی های چوبی خودداری کنید و قبل از نشستن یا درازکشیدن حتما با یک حوله تمیز سطح مورد نظر را بپوشانید.
اگر شما کسی هستید که زیاد شنا می کنید و از مایوهای گران قیمت استفاده می کنید؛ جهت نگهداری از لباس شنای خود در بهترین حالت مطلوب و در زمان طولانی همچنین حفظ سلامت فردی خود با رعایت نکات ایمنی و بهداشتی، اقدامات فوق را اجرا کرده و به دوستان خود نیز توصیه کنید.
مراحل برای شستشوی صحیح مایو
1) یک تشت مناسب برداشته و کمی سرکه سفید و ماده شوینده بدون آنزیم مانند شامپوهای کودک و یا ... در آن بریزید.
2) سپس آن را از آب سرد پر کنید حتی می توانید دریچه سینک را بسته و در آن شستشو را انجام دهید.
3) مایوی خود را به مدت حداکثر ۳۰ دقیقه در این محلول خیس کنید و اجازه دهید بماند تا توسط سرکه درون محلول که خاصیت ضد قارچ و ضد باکتری دارد کاملا ضدعفونی شود.
4) به آرامی مایو را در همان محلول شسته و آبکشی کنید.
5) برای حذف آب اضافی مایوی شسته شده آن را درون یک حوله خشک قرار داده و کمی فشار دهید. درست است فشاردادن محکم لباس تا خارج شدن آب اضافی ممکن است وسوسه انگیز باشد اما این کار به الیاف لباس شنا آسیب می زند.
6) در پایان مایو را به یک چوب لباسی آویزان کرده و یا روی یک طناب با گیره زدن به بندهای آن به صورت صاف قرار دهید تا خشک شود. مطمئن شوید لباس شنای شما در معرض نور مستقیم آفتاب نباشد.
7) بهتر است مدت زمان بین خشک شدن مایوی شنای شسته شده تا استفاده بعدی حداقل ۲۴ ساعت طول بکشد تا مایو به حالت و شکل اولیه خود بازگردد.
توجه: دستورالعمل های شستشو و نگهداری را می توانید از لیبل پارچه ای داخل لباس دنبال کنید.
مقالات مرتبط:
- فواید ورزش شنا
- فواید شنا برای تناسب اندام
- نحوه پوشیدن کلاه شنا
- فین شنا چیست
- نحوه استفاده از دماغ گیر شنا
دستهبندیهای مرتبط: